Shock: Bodybuilder laat zien wat er met haar lichaam gebeurt als ze yoghurt eet

Niets is wat het lijkt online.

Lees ook

Niets is wat het lijkt online, Michelle Middleton geeft je daar een friendly reminder vanZij laat fijntjes zien dat fitgirls heus niet áltijd een sixpack hebben. Middleton deelt met haar volgers wat er bijvoorbeeld gebeurt wanneer ze yoghurt of broccoli heeft gegeten; haar buik zwelt dan zodanig op dat ze, naar eigen zeggen, zes maanden zwanger lijkt. Haar volgers weten niet wat ze zien.

Opblazen

 “Dit is mijn opgeblazen buik”, schrijft ze onder de foto’s op Instagram. “En die krijg ik meestal na het eten van broccoli, yoghurt, bloemkool, asperges, watermeloen en appelen of peren.” Ook van yoghurt zwelt ze behoorlijk op. “Na het eten van Griekse yoghurt begon mijn buik na een paar minuten heel erg op te zwellen om vervolgens na een paar uur weer plat te worden”, schrijft ze onder een foto van haar buik op Instagram. 

FODMAP

Cassandra Barns legt uit aan Daily Mail hoe dit mogelijk is. De kans is groot dat dit veroorzaakt wordt door Fermenteerbare, Oligosachariden (fructanen) Disachariden (lactose), Monosachariden (fructose), en Polyolen (suikeralcoholen), ook wel FODMAPs genoemd. Deze kleine koolhydraten worden die slecht opgenomen en in de dunne darm en komen zo in de dikke darm, vol bacteriën, terecht. De bacteriën fermenteren en daardoor komt gas vrij waardoor een opgeblazen gevoel en winderigheid ontstaan.

“De spijsverteringskanalen van een vrouw zijn langer dan die van een man. Door de baarmoeder en eierstokken hebben ze ook minder plaats. Testosteron houdt de buikwand van een man strakker.” Deze factoren zouden volgens haar verklaren waarom vrouwen vaker last hebben van een opgeblazen buik of constipatie. 

 

Een bericht gedeeld door MICHELLE (@madlymish) op

Bron: Grazia Beeld: Instagram, iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook