Stop de persen! Nutella wijzigt het vertrouwde recept

Wait, what?!

Lees ook

Een smoothie met havermout, yoghurt met wat fruit of een bak kwark met noten: allemaal erg lekker en gezond, maar stiekem gaat er niets boven een snee brood met Nutella. De chocoladepasta is al jaren favoriet in vele huishoudens, maar blijkt nu ineens het recept te zijn veranderd. Wait, what?!

Wijziging

Rustig maar, er is absoluut (nog) geen reden tot paniek. Onlangs merkte een Duitse consumentenorganisatie namelijk op dat het recept van de favoriete chocopasta ietwat gewijzigd is.

Waar de spread vroeger nog 7,5 procent aan magere melkpoeder bevatte, is dit onlangs opgehoogd naar 8,5 procent. Dit zou ten koste gaan van de cacao, al wil fabrikant Ferrero dit niet bevestigen.

Tekort

De wijziging van het Nutella recept zou voornamelijk komen door het tekort aan cacao, dat sinds 2014 al is opgelopen naar ongeveer 1 miljoen ton cacao. 

Het melkpoedergehalte is overigens niet het enige wat veranderd is. Het suikergehalte zou namelijk lichtjes verhoogd zijn. Dat in tegenstelling tot het vetpercentage dat juist weer wat omlaag is gegaan.

Kwaliteit

Enfin, hoewel er in ons land nog niemand in rep en roer is om een eventuele wijziging, zijn ze in Duitsland duidelijk not amused. “Je betaalt veel geld en de kwaliteit gaat almaar achteruit”, luidt één van de reacties.

Lees ook: Wist je dat: Dit zit er echt in een pot Nutella

Bron: Grazia Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook