7 redenen waarom je tepels pijn doen

Wist jij dit...

Lees ook

Het is geen geheim dat elke vrouw wel eens pijn heeft aan haar tepels. Maar, weet je ook wat deze pijn kan veroorzaken en wanneer het noodzakelijk is om naar de dokter te gaan? Wij zetten de zeven meest voorkomende redenen voor je op een rij. 

1. Ongesteld

De meest voorkomende reden van de pijn is toch wel je menstruatie. De pijn of gevoeligheid duidt er meestal op dat je period er aan komt. Deze pijn zal dus ook hoogstens een paar dagen aanhouden.

2. Zwanger

 Ook tijdens je zwangerschap kunnen je borsten en tepels pijn doen. Je hormonen slaan in deze periode op hol. Als de pijn in combinatie gaat met misselijkheid en andere zwangerschapssymptomen, dan is het altijd handig even een test te doen of naar de dokter te gaan. 

3. Letsel

Je hebt spieren, gewrichten en botten onder en dicht bij je borsten, dus letsel kan pijn veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld een spiertje verrekt hebben op die plek. 

4. Borstvoeding

Het is bekend dat het geven van borstvoeding wat onwennig kan zijn in het begin. Sommige moeders ervaren hevige pijn in de borsten en anderen weer niet.

5. Medicatie

Ook medicatie kan gevoeligheid en pijn veroorzaken. Antidepressiva en de anticonceptiepil kunnen bijvoorbeeld de boosdoener zijn. Op de bijsluiter zal vaak staan of borstgevoeligheid een normale bijwerking is.

6. Borstkanker

Pijn op zich is zelden een teken van borstkanker. Maar, als je pijn combineert met een aantal andere klanten, is het handig de dokter te raadplegen. Denk hierbij aan: een harde knobbel in je borst of uitslag rondom je tepel. Op internet is hier heel veel informatie over te vinden!

7. Random

Soms is er gewoon géén oorzaak voor je pijn. Vrouwen hebben nou eenmaal wel eens pijn aan hun boezem. Dus, raak niet meteen in paniek!

Lees ook: Door dit te doen heb je een grotere kans op een zwangerschap

Bron: Metro UK Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook