Staand werken even slecht als één sigaret per dag

Wat moeten we dan wel?

Lees ook

Staand werken zou dé uitkomst zijn en vooral veel beter voor onze gezondheid, of toch niet? American Journal of Epidemiology onderzocht of staand werken daadwerkelijk zoveel beter is voor ons welzijn. In die wetenschap kunnen we ons namelijk best eens vergissen. Het schijnt zelfs even slecht te zijn als het roken van één sigaret. 

Rugpijn en bewegingsstoornissen
Uit de studie blijkt dat langdurig achter je bureau staan kan leiden tot rugpijn en bewegingsstoornissen in de benen. Ook zou er twee keer zoveel kans zijn om ziek te worden. De reden hiervoor is dat de langdurige druk in de aderen verhoogt wordt waardoor het risico op hartziekten kan toenemen.

Balans
Een studie van Columbia University Medical Center beweerde vorig jaar dat mensen die de hele dag zitten, kans hebben om jonger te sterven en het zittend werken werd zelfs het ‘nieuwe roken’ genoemd. Is staan dan toch de oplossing? Bewegingsexpert Peter-Jan Mol gaf eerder al iets meer duidelijkheid aan LINDAnieuws: “Nee, de hele dag achter je bureau staan, is absoluut niet de oplossing. Dat brengt namelijk net zo goed gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is helemaal niet erg om het merendeel van je dag te zitten, maar het wel belangrijk af en toe te bewegen.”

Lees ook: Zwangere Kate spreekt publiek toe in video voor goede doel

Bron: Metro Nieuws uk, LINDAnieuws, MarieClaire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook