5 x de meest rustgevende boeken voor het slapen gaan

Zo val jij heerlijk zen in slaap. Heerlijk!

Lees ook

Een grote kop thee, kaarsjes aan en een heerlijk boek, wij proberen al een beetje in de herfst mood te komen. Een goed boek kan je helpen om stressvolle gedachtes in te wisselen met positieve energie en je even in een hele andere wereld te wanen. Een studie van de University of Sussex vertelt ons dat met minder dan zes minuten lezen onze stresslevel met 68% omlaag gaat en onze nachtrust verbetert. Dat is nou informatie waar wij iets mee kunnen. Hier zes boeken waardoor je helemaal zen de nacht in gaat. 

1/ The Power of Positive Energy – Tanaaz Chubb
Door het lezen van dit boek zal je hart een sprongetje maken. Auteur Tanaaz Chubb leert je hoe je liefde voor jezelf creëert en te accepteren wie je bent. Dat vinden wij totaal geen onnodige les in het tijdperk van perfecte plaatjes op social media. De hoofdstukken zijn gevuld met motiverende mantra’s en oefeningen om positief te denken. Een fijnere manier om in slaap te vallen, kunnen wij niet bedenken.

2/ De belevenissen van een muurbloem – Stephen Chbosky
Een all-time favorite is deze fictie van Stephen Chbosky. Het verhaal gaat over het muurbloempje Charlie heeft een vervelende jeugd gehad en op school zit het hem nou ook niet bepaalt mee. In de bovenbouw ontmoet Charlie het authentieke duo Patrick en Sam. De drie worden onafscheidelijk en ontdekken samen de wereld van seks en drugs. Dit boek staat vol inspirerende quotes en levenslessen én is ook nog eens geniaal geschreven.

3/ Jij bent een badass – Jen Sincero
Alleen van de titel krijg je al een scheut energie. De bestverkopende auteur Jen Sincero van de New York Times daagt je uit om onze fantastische planeet te ontdekken. Met veel humor en een eigenzinnige schrijfstijl geeft de auteur hiervoor het beste advies. Na het lezen van dit boek, kan je ’s ochtends weer de hele wereld aan.

4/ Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan
Dit fictieboek vertelt het verhaal van Clay Jannon die wordt ontslagen bij zijn huidige baan als webdesigner. Snel krijgt hij een baantje bij Penumbra’s boekwinkel die 24/7 geopend is. Als Clay ’s nachts in de boekwinkel werkt, wordt het duidelijk dat er iets niet klopt. Een heerlijke boek als je even wilt ontsnappen uit de digitale wereld. Een slim, grappig en bevredigend boek, dat een erg relaxende werking heeft.

5/ Als ik blijf – Gayle Forman
Als ik blijf is een echte tranentrekker, tissues zijn dan ook geen overbodige luxe. Het verhaal gaat over de muzikaal getalenteerde Mia die haar hele leven voor zich heeft, maar dat verandert als al haar familieleden tijdens een auto-ongeluk omkomen en zij in een coma belandt. In die tijd stapt Mia als het ware uit haar lichamelijk en bekijkt haar leven tot nu toe. Een heerlijk potje janken kan ook zeker ontspannend werken.

Lees ook: Dit zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook