De reden dat ook waterflesjes een houdbaarheidsdatum hebben

Aha! Zo zit dat dus...

Lees ook

Een pak melk, een bak kwark of verschillende soorten broodbeleg: het zijn allemaal dingen waarbij je de houdbaarheidsdatum goed in de gaten moet houden. Maar is het jou ooit opgevallen dat ook flesjes water een expiry date hebben?

Van frisdrankflesjes en melkpakken zijn we gewend dat er een datum op prijkt, maar wanneer je op je waterflesje kijkt, zie je ook daar een datum op staan. Nu hoef je niet gelijk in paniek te raken wanneer het flesje waar je nu uit drinkt qua datum al is overschreden. De reden dat er een datum op prijkt is namelijk veel onschuldiger dan het lijkt.

Het is namelijk verplicht om een houdbaarheidsdatum op flesjes te zetten, waardoor ook de waterflesjes er niet aan kunnen ontkomen. Omdat de datum zelf niet zoveel uitmaakt en de flesjes vaak in dezelfde fabriek worden gemaakt als frisdranken, wordt er vaak gewoon dezelfde datum op het water gestempeld, als die op de flesjes frisdrank worden gemarkeerd.

Uiteraard kan de smaak van water op een gegeven iets moment anders worden, maar in de meeste gevallen kan je het gewoon nog na de houdbaarheidsdatum drinken. Geen reden tot paniek dus!

Lees ook: Verbluffend: Dit doet 3 liter water per dag met je huid

Bron: Grazia Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook