Dit doen vakantiegangers allemaal met een waterkoker op de hotelkamer

Dat onschuldige kopje thee wordt opeens een stuk minder aantrekkelijk...

Lees ook

Een zachte badjas, een strijkplank en een waterkoker: je vindt het zeker niet in alle hotels, maar een fijne bijkomstigheid is het wel. Al zullen de mensen met smetvrees onder ons dat kopje thee voordat je ’s ochtends naar de ontbijtzaal voortaan liever laten staan.

Zo’n kopje thee na een lange stranddag of juist vroeg in de ochtend voordat je op pad gaat lijkt zo onschuldig, maar wanneer je weet dat de hotelgast voor jou er zijn onderbroeken mee heeft gewassen, is het opeens een stuk minder aantrekkelijk om het keukenapparaat te gebruiken. Een tweet zorgde de afgelopen tijd dan ook voor grote onrust. De vakantieganger stelde de vraag of iemand zijn vieze ondergoed weleens in een waterkoker op de hotelkamer had schoongemaakt, waarna heel Twitteraar die op dat moment op hun vakantieadres waren in rep en roer raakten.

Volgens hotelexpert Vincent van Dijk wordt de waterkoker niet alleen voor een kopje thee gebruikt, maar weten toeristen het apparaat naast het schoonmaken van de vieze onderbroeken, ook te vinden om er eieren, noodles, mie in te koken. Hoewel je nu misschien een hele andere kijk op dat gebruikelijke kopje thee hebt, valt het volgens microbioloog Jan Kluytmans allemaal wel mee. “Als het water kookt bij 100 graden Celsius is het steriel. Het is misschien niet een fris idee, maar alle bacteriën zouden weg moeten zijn uit de waterkoker. En als er nog iets in zou zitten, is dat verwaarloosbaar”. 

Ondanks dat je je kopje thee niet hoeft te laten staan, hoopt Van Dijk wel dat het in de toekomst allemaal wat frisser wordt. “Ik hoop wel dat er nieuwe technieken in hotelkamers komen die van zichzelf al hygiënischer zijn”. Couldn’t agree more…

Lees ook: Waarom je nooit de waterkoker een tweede keer mag aanzetten

Bron: RTL Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook