Deze vijf dingen moet je doen om je aantrekkelijker te voelen

Vooral nummer #4 zou je écht vaker moeten doen.

Lees ook

Het kan aan de tijd van de maand liggen, een vervelende periode waarin je verkeert of aan het feit dat je gewoon je dag niet hebt: soms zit je gewoon niet helemaal lekker in je vel. Jezelf in de mooiste kleding hullen of een bezoekje aan de kapper brengen kunnen soms al veel goeds doen, maar er zijn ook een aantal dingen waar je jezelf een stuk aantrekkelijker door kan voelen.

1. Draag vaker rood

Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar kan je wel enorm helpen. Het is dan ook niet voor niets dat je alle modemeisjes deze zomer in een rood badpak zag lopen, want laten we eerlijk zijn: op het strand voel je je misschien wel het meest kwetsbaar. Uit een onderzoek van de Universiteit van Rochester blijkt namelijk dat het dragen van rode kleding de aantrekkingskracht voor mannen vergroot. Naast dat het passie en sensualiteit uitstraalt, geeft het ook je zelfvertrouwen een enorme boost. Enne, wanneer je merkt dat mannen je met een glinsterende ogen aankijken, doet dat toch wel wat met je ego, niet waar?

2. Blik terug naar een moment waarop je je wél aantrekkelijk voelde

Dat ene gesprek waarin je straalde, die ene look waarbij je enorm veel complimenten kreeg of dat ene moment toen je je presentatie zo geweldig uitvoerde: het maakt niet uit aan welk moment je terugdenkt, je zal merken dat het je goed doet. Uit een onderzoek van de Journal of Experimental Social Psychology blijkt namelijk dat wanneer je terugblikt op een moment waarbij je je zelfverzekerd voelde, je dit effect weer opnieuw zal ervaren. Probeer het maar eens.

3. Praat hardop tegen jezelf

Het is misschien even wat ongemakkelijk omdat je het niet gewend bent, maar door hardop tegen jezelf te spreken zal je merken dat je zelfvertrouwen een enorme boost krijgt. Het heeft eigenlijk een beetje hetzelfde effect als dat je je vriend of vriendin goede moed toespreekt, maar dan doe je dit in dit geval dus tegen jezelf. Het is vooral aan het begin even onwennig, maar je zult merken dat je binnen no time de schaamte voorbij bent.

4. Lach eens naar jezelf wanneer je jezelf in de spiegel ziet

Ook dit is aan het begin vast en zeker wat onwennig, maar zal je zeker een eind op weg helpen. Wanneer je lacht voel je je automatisch een stuk gelukkiger, dus wanneer jij een paar keer dag even breed naar jezelf glimlacht, zal je merken dat je je beetje bij beetje aantrekkelijker begint te voelen. 

5. Zorg dat je rechtop staat

Niet voor niets zien mensen die rechtop staan er een stuk zelfverzekerder en daarmee aantrekkelijker uit dan iemand die in zichzelf is gekeerd en zich nauwelijks durft te vertonen. Ben jij dus liever het type die zichzelf heel graag verschuilt dan is het wellicht tijd om eens uit je schulp te kruipen. Je mag er namelijk zijn, dus wees zeker niet bang om jezelf te laten zien.

Lees ook: Science says: selfies maken gelukkig

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook