Wat is beter: wel of niet op de weegschaal staan?

De één heeft er al jaren een in de badkamer staan, de ander heeft ‘m compleet uit huis verbannen.

Lees ook

De zomervakantie is voor de meesten alweer voorbij, waardoor het normale leven weer is begonnen. Hoewel je de teugels de afgelopen dagen iets liet vieren, is het nu weer tijd om de nodige vakantiekilo’s kwijt te raken. En ondanks dat er normaal gesproken wordt aangeraden om de weegschaal te mijden, blijkt uit nieuw onderzoek dat je dit misschien juist beter wel kunt doen.

De één heeft er al jaren een in de badkamer staan, de ander heeft ‘m compleet uit huis verbannen. Ondanks dat het misschien kan leiden tot obsessief gedrag, werkt een weegschaal juist ook motiverend. De University of Pennsylvania en Drexel University voerde een onderzoek uit onder bijna 300 vrouwen, waarvan diegenen die een weegschaal gebruikten, twee jaar later zowel een lager vetpercentage en een lager BMI hadden.

Ondanks dat de vrouwen die aan het onderzoek deelnamen niet de intentie hadden om af te vallen, maakte de weegschaal hen wel bewust van wat ze aten en wat het met hun gewicht deed als ze veel gingen sporten of gezonder aten. Mocht je de weegschaal dus ver in een hoekje hebben gestopt, dan is het wellicht tijd om ‘m eens onder het stof vandaan te halen. Wie weet werkt het bij jou net zo motiverend als bij al die andere vrouwen.

Waarom je ’s ochtends minder weegt

Bron: Libelle Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...