Ai! Hierdoor denk je voortaan wel twee keer na voordat je sushi bestelt

De hygiëne blijkt in sommige sushi restaurants vies tegen te vallen.

Lees ook

Je hebt geen zin om na werktijd nog in de keuken te staan, maar wil enigszins nog wel voor een gezonde maaltijd gaan. Sushi is dan vaak één van de dingen dat als eerste in je opkomt, maar uit onderzoek is gebleken dat dit nog vies tegen kan vallen. De hygiëne in deze keukens zou bij een derde van de All You Can Eat-restaurants niet bepaald in orde zijn…

In de Japanse keuken wordt er voornamelijk gewerkt met vis, waardoor hygiëne iets is wat extra hoog in het vaandel moet staan. Helaas blijkt uit een onderzoek van De Consumentenbond dat negen restaurants in ons land hier niet aan voldoen, waardoor er een grote kans is dat jouw bestelde sushi vol met bacteriën zit.

Vaak is dit het resultaat van vieze snijplanken die tijdens het bereiden van de populaire gerechten gebruikt worden. Ook wordt de sushi met de hand gemaakt, waardoor er bij vieze handen veel bacteriën in de sushi terechtkomen. SushiPoint in Leiden wist met een 9,6 in ieder geval wel een hoge score te behalen, dus mocht je een sushi-liefhebber zijn en enigszins in de buurt wonen, dan weet je dat je hier qua hygiëne in ieder geval goed zit.

Frikansushi: een combinatie van sushi en frikandellen

Bron: NOS Beeld: iStock

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook