Bewezen: een strandvakantie is hartstikke gezond

Wait, what?!

We wisten allang dat we van een strandvakantie dolgelukkig worden, maar er is nu zelfs een wetenschappelijke reden waarom we per direct een oceanside escape moeten boeken. Een nieuwe studie van Michigan State University onthult dat wonen op een locatie waar je vaak de kleur blauw tegenkomt, zoals water, leidt tot een vermindering psychische problemen.

Voor het onderzoek werd gekeken naar de effecten van de oceaan en naar de gezondheidsrecords van de stad Wellington in Nieuw-Zeeland. Conclusie: wonen bij de zee verbetert de mentale gezondheid. De onderzoekers hielden ook rekening met factoren als leeftijd, sekse en rijkdom. Maar geen van deze bleken zo effectief als een azuurblauwe zee. De reden? Volgens Amber Pearson, een van de co-auteurs van het onderzoek, vermindert het helderblauwe water zintuiglijke prikkels en bevordert het geestelijke ontspanning. En laat dat nou precies het doel zijn van een heerlijk ontspannende strandvakantie.

Hoewel de studie niet de kortetermijneffecten onderzocht, beweren veel reizigers dat de geluiden, geuren en een prachtig uitzicht op de oceaan zorgen voor het ultieme island time gevoel. Ook opvallend: uit de studie blijkt dat een groene omgeving, bijvoorbeeld een park, niet dezelfde gezondheidsvoordelen oplevert.

Zien: De reden waarom je vervelt nadat je verbrand bent >

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws