Zo veel tijd moet je sporten om beter in je vel te zitten

Hoeveel beweeg jij per dag?

Lees ook

We weten dat sporten iets doet voor ons lijf, zowel van binnen als van buiten. Soms kun je je alleen afvragen welke oefeningen je moet doen voor het beste resultaat en vooral: hoelang zou je moeten zwoegen om af te vallen en beter in je vel te zitten?

Sommige experts zweren bij urenlang trainen, andere beweren dat een korte maar krachtige training wonderen doet. Een nieuwe studie maakt een eind aan de twijfels: een minimalistische workout zou voor de meeste gezondheidsvoordelen zorgen.

Zó lang moet je precies trainen

Slechts vijf minuten per dag hardlopen of een kwartier stevig wandelen of fietsen is alles wat je nodig hebt. Onderzoekers Dr Thijs Eijsvogels en Dr Paul Thompson vergeleken in het meest recente onderzoek de effecten van verschillende workouts op hart- en vaatziektes.

Ze kwamen tot de ontdekking dat 105 minuten bewegen per week het verschil maakt; dat blijkt uit de studie de laagste dosis te zijn die effectief is voor je gezondheid. Dit ligt onder de hoeveelheid tijd die eerdere studies beweren, maar volgens Eijsvogels en Thompson is een korte, intensieve training de sleutel tot een betere gezondheid en een beter lijf. Toch benadrukken ze dat het niet hun intentie is om mensen te ontmoedigen meer te bewegen. “Welke hoeveelheid van bewegen dan ook is beter dan stilzitten.”

Zien: Experts onthullen: dit is waarom je na het traplopen buiten adem bent >

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook