Dit zijn de beste en de slechtste slaapposities voor je lichaam

Op je rug, op je buik of in een foetushouding: dít is de beste manier om vanavond in slaap te vallen.

Lees ook

Val jij het liefst in slaap op je rug of ben jij iemand die in de foetushouding in bed ligt? Als jij bij de eerste groep hoort, behoor je tot de lucky few.

Slapen op je rug is namelijk het best voor je lichaam. Door deze houden worden hoofd, nek en ruggengraat minimaal belast, waardoor ze een neutrale en ontspannen houding aannemen. Daarnaast komt je gezicht niet in aanraking met je kussen of matras, waardoor je minder snel rimpels krijgt. Je borsten worden volledig ondersteund en dit zorgt voor een verkleinde kans op hangende borsten. Alleen voor snurkers is het een minder handige slaappositie; dat geronk wordt er alles behalve minder van.

Als slapen op je rug het beste is, wat is dan de slechtste slaaphouding voor je lichaam? Je zag het misschien al aankomen: op de buik. Deze houding zorgt namelijk voor extra spanning op spieren en gewrichten, wat kan leiden tot ‘slapende’ spieren en tintelingen.

Tot slot zijn er een hoop mensen die in de foetushouding in slaap vallen. Niet zo’n best idee; door je knieën zo hoog op te trekken en je kin tegen je borst te drukken, loop je kans dat je ’s ochtends wakker wordt met een stijve nek of zere rug. Daarnaast hangen je borsten naar één kant, waardoor ze op den duur kunnen gaan hangen.

Met deze 10 tips slaap jij vanavond veel beter

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook