Deze banen zijn het slechtst voor je health

Oh my! Zit jouw baan hier tussen?

Lees ook

Zit jij de hele dag achter een bureau op kantoor? Misschien vind je het zelf onderhand niet (meer) de meest spannende baan die er bestaat, maar als we onderzoek geloven mag je jezelf gelukkig prijzen. Veel zitten mag het nieuwe roken worden genoemd, maar er zijn banen die minder goed zijn voor je gesteldheid.

Een Amerikaans team deed onderzoek naar de meest ongezonde banen; denk hierbij aan jobs die onder meer zorgen voor slapeloosheid, gewichtstoename en veel stress.

Uit de studie bleek dit de top vier ongezondste bedrijfstakken/banen te zijn:

  1. Winkelmedewerker
  2. Bouwsector
  3. Fabriekswerk
  4. Zorg en medische beroepen

Maar liefst 43 procent van de ondervraagden gaf aan het gevoel te hebben dat hun baan dé oorzaak was van hun gezondheidsproblemen.

Daarnaast wees het onderzoek uit dat ook goedbetaalde banen met veel vakantiedagen slecht scoorden. Dit komt – volgens de helft van de deelnemers – doordat het grootste deel van de vakantiedagen ongebruikt blijft. Worden die dagen wel opgenomen, dan geeft 43 procent toe tóch regelmatig door te werken op vakantie. Hierdoor komt men niet totaal tot rust en dat gaat op een moment mis. Het gevolg? Een verminderde gezondheid. Moet jij je zorgen maken?

Shocking: Dit doet stress met je lichaam

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook