Waarom het dragen van een sportbeha zo belangrijk is

En je hier zeker niet op moet bezuinigen.

Lees ook

Naast een fijn zittende legging, een paar goede schoenen en een luchtige top, mag een comfortabele sportbeha zeker niet in je stash ontbreken. Het maakt je outfit niet alleen af, maar zorgt ook nog voor de nodige comfort. En daar ga je pas echt profijt van hebben!

In de sportschool zie je vrouwen in de leukste sportoutfits, maar op de beha wordt in veel gevallen vaak bezuinigd. Een normale beha werkt immers hetzelfde, is dan ook wat veel vrouwen denken. Het resultaat is pijnlijke borsten en veel ongemakkelijkheden, waardoor je uiteindelijk sneller geneigd bent om te stoppen. Een sportbeha is dus minstens net zo belangrijk als een goed paar schoenen en is tegenwoordig in alle soorten en maten te vinden, waardoor je je voorgevel zo goed mogelijk beschermt tijdens het sporten.

Stuiteren

Doordat er een grote druk ligt op het weefsel van de borsten en de huidstructuren, is de ondersteuning van een sportbeha de perfecte manier om je borsten in control te houden. Je voorkomt hiermee dat je borsten gaan hangen, wat bij normale beha’s sneller het geval is. Waar het gestuiter van je borsten bij een normale beha met ongeveer 38 procent wordt teruggebracht, zorgt een sportbeha er zelfs voor dat het met 78 procent verminderd wordt.

Ook is het van belang dat je je goed laat adviseren in de winkel, zodat je zeker weet dat je de juiste pasvorm en maat te pakken hebt. Let daarbij vooral op of de beha goed blijft zitten, geen irritaties veroorzaakt, geen versiersels of beugels heeft en probeer vooral vervelende stofjes te vermijden.

Mocht je nog op zoek zijn naar het perfecte model, dan hebben we hieronder wat musthaves voor je op een rijtje gezet. 

Zo ga je (nog meer) van sporten houden

1. Perfecte voor grotere borsten

2. De nieuwe Nike flyknit beha

3. Een sportbeha speciaal voor yoga

Bron: Gezondheidsnet Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook