Dit is de reden dat Nespresso niet in de supermarkt te vinden is

Aha! Zo zit dat dus.

Lees ook

Een kopje koffie in de ochtend: het is voor veel mensen het eerste wat ze doen zodra ze zijn opgestaan. In de supermarkt kunnen koffieliefhebbers dan ook hun hart ophalen bij de vele keuzes, al moet je voor een kopje Nespresso nog steeds wat meer moeite doen.

Van filterkoffie tot aan de meest luxe latte macciato: de keuze in de meeste supermarkten is de laatste jaren enorm gegroeid. Hoewel je voor een bakkie Nespresso inmiddels niet meer per se de deur uit hoeft, zijn de luxueuze cupjes nog steeds niet in de supermarkt te vinden. En daar heeft directeur Mark Ruijgrok zo zijn redenen voor.

“Als je Nespresso in de supermarkten stalt, dan geef je het product eigenlijk uit handen. Dat willen wij niet”, laat de topman weten. Mark vertelt dat de voornaamste reden hiervan is om op deze manier het contact met de klant zo persoonlijk mogelijk houden. “Dan weten we wat de klant bestelt, zodat we diegene kunnen informeren over nieuwe producten en speciale acties”. 

Het koffiemerk is dan ook niet van plan zich in de supermarkten te vestigen, waardoor er als liefhebber niets anders op zit dan je koffie nog steeds online of in de chique stores te halen.

Ach ja, voor zo’n lekker bakje koffie willen wij best wat meer moeite doen…

Onderzoek: 3 koffies per dag zorgen voor langer leven

Bron: Business Insider Beeld: iStock

 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook