Gaap jij de hele dag door? Dit kan de reden zijn!

Heb jij hier ook last van?

Lees ook

Een avondje doorgehaald of extreem vroeg op moeten staan? Een dagje continu gapen is gegarandeerd. Van vermoeidheid slaan we vaak onze hand voor de mond, maar ook zonder dat je moe bent van te weinig uren slaap, kan je vaak genoeg enorm geeuwen. Er zijn namelijk een aantal andere factoren buiten slaaptekort die je kaak overdag flink aan het werk zetten.

1/ Bloedarmoede

Wanneer je naast het gapen ook nog last hebt van een bleek gezicht, een snelkloppend hart, broze nagels, hoofdpijn en duizeligheid, dan kan het weleens zijn dat je last hebt van bloedarmoede. Hierbij heeft je bloed niet genoeg zuurstofdragende, gezonde rode bloedcellen, waardoor je sneller vermoeid raakt. Mocht je hier dus last van hebben, breng dan eens een bezoekje aan de huisarts. Dat kan namelijk nooit kwaad. 

2/ Ziekte

Je hebt het vast weleens opgemerkt: als je ziek bent wil je het liefst de hele dag in bed liggen en kan je uren achter elkaar slapen. Wanneer je ziek bent heb je namelijk weinig energie, wat zich weer aantoont door middel van gapen. Heb je dus het idee dat je de laatste tijd continu aan het gapen bent, dan kan het dus zijn dat je een griepje te pakken hebt. 

3/ Voeding

Iedereen weet dat je van gezonde voeding fitter en energieker bent, dus wanneer je even een tijd minder gezond eet dan normaal, zal je dit onder andere merken in je energielevel. Eet daarom producten waar veel ijzer, vitamine B12 en foliumzuur in zitten, zodat je je lichaam weer aansterkt. Je zult merken dat je vermoeidheid steeds minder wordt en je energielevel weer omhoog gaat. 

Al met al: wees lief voor jezelf, neem op tijd je rust en zorg dat je genoeg slaap én gezonde voeding binnenkrijgt. 

Is gapen besmettelijk?

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook