Dít is de reden dat je altijd honger hebt

Oeps!

Lees ook

Het ontbijt zit er nog niet in of je hebt alweer trek in iets lekkers: het is iets wat bij jou dagelijks voorkomt. De kilo’s vliegen er ondertussen aan en ondanks dat je meer dan genoeg binnenkrijgt, wil dat hongerige gevoel maar niet verdwijnen. Zwanger ben je niet, een lintworm wellicht, maar een verkeerd voedingspatroon is meestal de boosdoener. 

Er is niets zo vervelend als je maag die continu aan het knorren is, want ja, het gevoel gaat pas weg wanneer je weer iets naar binnen hebt gewerkt. Daarnaast lijkt ook de drang naar dikmakende lekkernijen als friet of pizza steeds groter te worden, wat vervolgens weer zorgt voor een extra zwembadje rondom je middel. En dat is nou net niet de bedoeling…

Toch is er één ingrediënt dat de echte boosdoener in dit verhaal is. Hoewel men er eerst altijd vanuit ging dat zout je alleen maar dorstig maakt, blijkt uit een onderzoek van Russische astronauten dat het ook het hongerige gevoel aanwakkert. De volgende keer dat jij het zoutvaatje er weer bij pakt, is het wellicht verstandig om er wat minder van te gebruiken.

Waarom je zo snel boos wordt als je honger hebt

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook