Waarom sommige mensen vaker getroffen worden door muggen dan andere

Dáárom zit jij altijd onder terwijl je vriend nergens last van heeft.

Lees ook

Er is niets zo erg als ’s avonds in bed liggen en wakker te worden gehouden door een mug die door je kamer zoemt. Wanneer je ’s ochtends vervolgens wakker wordt, zit je volledig onder de muggenbulten. En dat terwijl de rest van je gezin nergens last van heeft. 

Je vraagt je dus af waarom sommigen compleet worden lek geprikt en waarom anderen nergens last van lijken te hebben. Ron Harrison, die voor zijn beroep entomoloog is – oftewel iemand die insecten onderzoekt, vertelt dat muggen niet per se iemand uitkiezen, maar ze wel op één bepaald iets afkomen.

Waar mensen niet per se vrolijk worden van een zweetgeur, lijkt de geur bij muggen juist erg geliefd te zijn. Als jij tijdens je slaap bijvoorbeeld meer zweet produceert dan diegene die naast je ligt, zal je merken dat muggen jou vaker zullen prikken. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken, waaronder die van de Universiteit van Miami, dat muggen een bepaalde interesse hebben in bepaald bloedtype.

Mocht je vannacht dus weer last hebben van een stel muggen in je slaapkamer, dan weet je wat je te doen staat. Zorg ervoor dat je partner op welke manier dan ook meer zweet dan jij, zodat jij ’s ochtends een keer niet diegene bent die onder de muggenbulten zit. 

Dit apparaat helpt je binnen één minuut van je muggenbult is >

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook