4 dingen die je nooit moet doen voor een gezonde stofwisseling

Nummer #3 is iets waar je héél goed op moet letten.

Lees ook

Een gezonde stofwisseling betekent een optimale verbranding waardoor je niet achterblijft met onder meer een opgeblazen gevoel. Om ervoor te zorgen dat je metabolisme naar behoren blijft werken, zijn er een aantal dingen die je nooit meer mag doen. Lees en leer.

1/ Niet genoeg water drinken

Gehydrateerd blijven is in vele opzichten essentieel voor je gezondheid; ook om je stofwisseling op peil te houden. “Onze lichamen bestaan voor 55 tot 65 procent uit water”, aldus diëtiste Farah Fahad tegenover Byrdie. “We hebben water nodig om ons metabolisme zo goed mogelijk te laten functioneren.” Houd je niet van water? Maak het dan een tikkeltje spannender met wat citroensap of ander fruit.

2/ Niet genoeg bewegen

Als je een gezonde levensstijl aan wil houden ontkom je haast niet aan een stabiele combinatie tussen goede voeding en voldoende beweging. “Spieren zijn metabolisch actiever dan vet, wat betekent dat je meer calorieën verbrandt. Heb je dus meer spiermassa dan vet, dan werkt je metabolisme beter.”

3/ Niet genoeg proteïnen binnenkrijgen

“Onze stofwisseling is afhankelijk van enzymen die zorgen voor reacties in onze lichamen”, legt Farah uit. Proteïnen zijn volgens de deskundige hele belangrijke; het zijn bouwstenen voor je lichaam. “Onderzoeken hebben aangetoond dat proteïnen de spiermassa in het lichaam vergroten, wat een snellere stofwisseling als gevolg heeft.”

4/ Veel kunstmatige zoetstoffen nemen

Een light-product lijkt misschien een gezond alternatief, maar niets blijkt minder waar. Het zou invloed hebben op je darmen en daarmee ook op je stofwisseling. “Wil je een zoetje toevoegen aan je koffie of thee, voeg dan wat honing toe.”

Deze 6-stappen-work-out boost je stofwisseling >

Bron: Byrdie | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook