Dit moet je volgens wetenschappers doen voor meer geluk

Zo simpel kan het zijn!

Lees ook

Kan jouw over all geluksgevoel wel een boost gebruiken? Misschien is het dan een idee om vaker iets te doen voor een ander of eens iets te geven; volgens onderzoekers zou het dé sleutel zijn tot meer geluk.

De kans is groot dat jij een warm gevoel van binnen krijgt als iemand jou iets geeft of iets voor je doet, waarom zou je dan niet een keer iets terug doen? Dat zorgt niet alleen voor dat gelukkige gevoel bij een ander, maar ook voor jezelf. Onderzoekers van de Zwitserse Universität Zürich ontdekten dat alleen al denken aan vrijgevig zijn, een positief stofje in de hersenen aanmaakt.

Voorafgaand aan het onderzoek werd tegen 50 deelnemers gezegd dat ze binnen een aantal weken 100 dollar zouden krijgen. De ene helft werd gevraagd wat ze hiermee zouden kopen voor zichzelf, het andere deel van de groep moest nadenken over een cadeau voor een ander. Tijdens dit deel van het experiment kwamen de onderzoekers erachter dat nadenken over iets geven een positief effect heeft op je gemoedstoestand.

De onderzoekers kwamen er ook achter dat de rol van het bedrag geen rol speelde dus of je nu iets geeft van 3 euro of van 50 euro, het geluksgevoel is even goed. “Het is interessant om te onthouden dat zelfs kleine inspanningen een gunstig effect kunnen hebben”, aldus een van de onderzoekers. “Je collega ’s ochtends een kop koffie brengen doet al wonderen.”

Waarom je vaker moet plassen als je stress hebt >

Bron: TIME Magazine | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.