‘Alleen van eten ruiken kun je al aankomen’

Say what?!

Lees ook

Ga je uiteten met vriendinnen en bestellen zij een vette hap terwijl jij – sterk als je bent – een groene salade kiest? Of wordt er voor de zoveelste keer getrakteerd op werk en weet jij het af te slaan? Hartstikke trots ben je waarschijnlijk op jezelf, maar er ligt slecht nieuws op de loer. De geur van eten zou namelijk al kunnen zorgen voor extra kilo’s…

Waarschijnlijk wil je het niet horen, maar je reukvermogen is verbonden aan het brein en je stofwisseling. Ruik je dus eten, dan stuurt je brein een seintje naar je stofwisseling waarna deze langzamer gaat werken.

Dit blijkt uit onderzoek van UC Berkeley waarbij drie groepen muizen werden gebruikt: gewone muizen, muizen met een excellent reukvermogen en muizen waarbij het reukvermogen tijdelijk werd verdoofd. Alle drie de groepen kregen hetzelfde eten voorgeschoteld. De muizen waarbij het reukvermogen werd verdoofd, kwamen maar 10 procent aan terwijl de andere twee groepen twee keer zo dik werden. Ai, goed nieuws is het niet maar veel kun je er niet aan doen. Blijf vooral genieten!

Tips om gezond te eten als je krap bij kas zit >

Bron: Styletoday | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook