Deze app zorgt ervoor dat je geen wijntje te veel drinkt

Iets voor jou?

Lees ook

Ook al weet je dat je de volgende ochtend vroeg op moet, soms kan het toch best lastig zijn om eerder naar huis te gaan en dat laatste wijntje te laten staan. Het gevolg: de volgende ochtend zit je met hoofdpijn op je werk. De Australische Victoria University to the rescue, met hun app Mobile Drinking Intervention For Drinking In Young People (MIDY).

De app herinnert je aan de drukke dag die je de volgende dag hebt, en dan wil je natuurlijk geen hoofdpijn hebben. Het gaat echter niet vanzelf: je moet wel ieder uur een aantal vragen beantwoorden. Hoeveel je gedronken hebt bijvoorbeeld, en hoe je je voelt. Op basis daarvan krijg je pushberichten en zorgt de app ervoor dat je op tijd naar huis gaat. “Deze app vertelt mensen niet dat ze niet mogen drinken, maar zorgt ervoor dat ze het binnen de perken houden”, aldus ontwikkelaar Megan Lim tegenover ABC. “Zo kun je plezier hebben zonder dat je avond verpest wordt.”

De app bevindt zich momenteel nog in zijn testfase, dus studenten van de Australische universiteit proberen de app de komende twee jaar uit. Tot die tijd moet je zelf nog opletten, dus!

De cocktail die het beste bij je past volgens je sterrenbeeld >

Bron: ABC News | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook