Wat er met je lichaam gebeurt als je verliefd bent

Ai...

Als je tot over je oren verliefd bent, merk je wel dat je lichaam anders reageert op dingen. Waar die kriebels vandaan komen en wat er vanbinnen gebeurt? Read on…

Je hebt kriebels in je buik en merkt dat je gedachten soms enorm afdwalen. Volgens onderzoekers komt dit grotendeels door je hersenen; hierin wordt het deel geactiveerd dat ook getriggerd wordt wanneer je verslaafd bent aan cocaïne. Hierdoor komen er bepaalde stoffen vrij in je brein die ervoor zorgen dat jij je geluksgevoel niet op kunt. Een van die stoffen is oxytine, dat ook bekend staat als het liefdeshormoon. De adrenaline die vrijkomt zorgt voor je harder bonzende hart wanneer je hem aankijkt. Daarnaast zorgt dit hormoon ervoor dat je focus op één ding ligt, lees: hem.

Het verliefde en kriebelige gevoel dat je in je buik voelt, wordt veroorzaakt door het cortisol dat wordt aangemaakt door je lichaam. Dit hormoon staat beter bekend als het stresshormoon waardoor je soms van slag kunt raken. In het beginstadium van je liefde alleen maar fijn, maar na verloop van tijd kunnen er klachten als slaapproblemen ontstaan. Ai!

Bewezen: dit is het gevaarlijkste seksstandje >

Bron: Glamour | Beeld: iStock

Laatste nieuws