Dankzij deze psychologische trucjes verlies je snel kilo’s

Nummer #1 had je waarschijnlijk niet zien aankomen!

Lees ook

Heb jij soms het gevoel dat jouw maag een bodemloze put is en je eindeloos kunt blijven snacken? Omdat dit volledig in strijd is met het behalen van jouw bikinibody, hebben wij een aantal psychologische trucjes voor je waarmee je minder geneigd bent om te snoepen. Wie had deze dingen gedacht?

1/ Geen fel gekleurde keuken

Geloof het of niet, maar volgens voedingspsychologen zouden felle kleuren je een onrustig gevoel geven waardoor je geneigd bent om meer en sneller te eten. Donkere kleuren kun je echter ook beter vermijden, deze zorgen er namelijk voor dat je geneigd bent om langer in de keuken te blijven hangen (en dus meer te eten) door de lounge-achtige sfeer. Een neutrale kleur is dus echt de beste keuze.

2/ Basic keuken en eetkamer

Hang je een televisie op in deze ruimtes of leg je ze vol tijdschriften, dan wordt het meer een chill area. Richt deze kamers daarentegen efficiënt in, zonder al te veel poespas. Dan gebruik je ze in elk geval waar ze voor bedoeld zijn en niet om eindeloos te blijven eten.

3/ Snoep achterin de kast

In het begin zal het alsnog lastig zijn, want je weet dat ze er staan maar na verloop van tijd gaat het je echt helpen. Als de snoeppotten en koektrommels niet binnen handbereik of je zicht staan, denk je er minder snel aan. Bovendien moet je telkens naar de kast lopen om er een snoepje of koekje uit te pakken wat confronterend is voor jezelf. Als je keer op keer weer loopt om vervolgens de pot open te trekken, houd je je vanzelf in.

4/ Kleinere borden

Onderzoekers hebben het echt weten te bewijzen: eten van kleinere borden zorgt ervoor dat je heel wat kilo’s kunt verliezen. Dit komt doordat je vaker moet opscheppen. Daarnaast heb je sneller door dat je eigenlijk wel vol zit en blijf je niet gedachteloos dooreten; dit komt doordat je bord al leeg is.

5/ Niet voor de televisie

Misschien voelt eten soms als iets wat moet; je kunt immers niet voor de volle 100 procent functioneren. Toch zou je het wel met alle aandacht moeten doen. Zo voorkom je dat je niet (onbewust) meer dan nodig naar binnen stopt.

Deze work-out maakt je brein gezonder >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook