Deze dagelijkse dingen maken angsten erger

Pas maar op...

Lees ook

Word jij soms overvallen door angstgevoelens en is dat jouw call dat je toe bent aan vakantie? Dat je een weekje vrij moet nemen als je een lange tijd achter elkaar hebt gewerkt, is natuurlijk niet gek maar er zijn dagelijkse dingen die jouw angstgevoelens kunnen versterken. Deze vier bijvoorbeeld:

1/ Koffie

Een aantal koppen koffie per dag verlengen je leven (zo veel zou je er moeten drinken), maar als je te veel cafeïne binnenkrijgt kunnen je angstgevoelens versterkt worden. Merk je dus dat je angstig bent, vervang je koppen koffie dan door iets anders – op drink er minder op een dag.

2/ Niet sporten

Denk jij dat Netflixen op een vrije avond of dag de beste tijdsbesteding ever is? We moeten je teleurstellen, sporten is namelijk vele malen beter als je depressieve gevoelens hebt. Je lichaam maakt happy feelings aan waardoor je je beter gaat voelen. Enne, je hoeft écht niet uren in de sportschool te hangen; een uurtje is genoeg!

3/ Alcohol

Op feestjes lijkt het misschien een goed idee om er een wijntje (of twee) in te gooien om wat losser te komen, maar onderzoekers beweren dat het averecht werkt. Merk je na verloop van tijd dat je naar alcohol grijpt om je angstgevoelens te onderdrukken en in je comfort zone te kunnen komen? Ai, dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling… ga in plaats daarvan bijvoorbeeld een lang stuk hardlopen om je hoofd leeg te maken.

4/ Tot laat opblijven

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een goede nachtrust is álles. Je concentratie is niet alleen beter, je functioneert ook beter én bent vrolijker. Het gevolg? Doordat je niet uitgeput bent, krijgen angstgevoelens geen kans om door te komen. Volgens Amerikaanse onderzoekers kan een slaaptekort ervoor zorgen dat een deel in je hersenen geactiveerd wordt waar bezorgdheid ontstaat.

Dit anticonceptiemiddel vermindert je zin in sex >

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.