Say what? Thee kan dus schadelijk zijn

En wel hierom...

Lees ook

’s Ochtends thee, ’s middags thee en ’s avonds thee: we kunnen er eigenlijk niet genoeg van krijgen. Het zorgt er in elk geval voor dat je genoeg drinkt, maar is het eigenlijk wel zo gezond om 24/7 aan de hete drank te zitten?

Onderzoekers van Journal of Toxicology legden dertig theesoorten onder de loep en kwamen tot de ontdekking dat deze vol zitten met zware metalen. Zij waarschuwen een theezakje niet te lang te laten zitten; het zou er dan al voor zorgen dat je met een schadelijke kop thee achterblijft.

En dacht je dat er geen verschil zat tussen goedkope en duurdere thee? Think twice. Goedkope thee zou tot drie keer meer fluoride bevatten, wat slecht is voor je botten en tanden. Dat deze meer van de stof bevatten zou hoogstwaarschijnlijk komen door het deel van de planten die worden gebruikt voor de thee. Sommige theesoorten bevatten daarnaast de stof pyrrolizidine alkaloïde die bij overmatig gebruik schadelijk kan zijn voor de lever. Soms toch maar gewoon een ‘saai’ watertje drinken voor de afwisseling?

6 dingen die je kunt eten tijdens lunch voor gewichtsverlies >

Bron: VIVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook