Onderzoekers: ‘een lange, gelukkige relatie heeft alles te maken met alcohol’

Cheers to that!

Lees ook

Eeuwige trouw, goed met elkaar kunnen praten of veel leuke dingen ondernemen: waar zit het geheim van ware liefde nu echt in? Als we onderzoekers mogen geloven heeft het in elk geval alles te maken met alcohol.

In een onderzoek – gepubliceerd in The Journals of Gerontology – staat te lezen dat koppels die samen drinken een gelukkigere relatie hebben. Maar: koppels die niét drinken, zouden ook gelukkiger zijn. Het gaat erom dat je als stel evenveel drinkt; als de één meer drinkt dan de ander, heeft het negatieve effecten op de relatie.Dit zou vooral gelden voor getrouwde stellen die ouder dan 50 jaar oud zijn.

Een onderzoeksteam kwam tot deze ontdekkingen door 4.864 getrouwde individuen die een relatie van meer dan 33 jaar hadden. Aan hen werd gevraagd hoe vaak zij dronken per week en hoeveel drankjes ze dan namen. Daarnaast werd gevraagd hoe ze dachten over hun partner: bijvoorbeeld of ze vonden dat hun lief kritisch of geïrriteerd was. Hieruit bleek dat koppels die samen dronken, gelukkiger waren. Cheers to that!

Onthuld: de favoriete seksstandjes van mannen >

Bron: The Independent | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook