Deze work-out maakt je brein gezonder

En dat is hartstikke belangrijk!

Lees ook

Dat sporten belangrijk is voor je lichaam, is niets nieuws. Maar ook je brein heeft er baat bij; beweging is nodig om je hersenen optimaal te kunnen laten functioneren.

Volgens onderzoekers zou de kans op geheugenverlies en Alzheimer aanzienlijk verminderen als je regelmatig sport. En net als dat bepaalde oefeningen zich focussen op bepaalde spiergroepen, is er ook één work-out in het bijzonder die het beste is voor je brein. Onderzoek onder leiding van Ozioma Okonkwo van de University of Wisconsin School of Medicine and Public Health bewijst dat cardio oefeningen als hardlopen en zwemmen het beste zijn voor de gezondheid van je brein. Dit blijkt uit een studie onder 100 volwassenen die één ouder hadden met Alzheimer, over een Alzheimer-gen beschikten of beide. Volgens de onderzoeksleider zouden deelnemers die 68 minuten per dag bewegen een grotere hersencapaciteit hadden.

“We hebben een reeks onderzoeken gedaan waaruit bleek dat aërobe oefeningen de hersenstructuur, -functie en cognitie verhoogt”, legt Okonkwo uit. De verhoogde bloedstoom uit deze oefeningen zorgt ervoor dat er meer bloed naar je hersenen stroomt, wat voordelig is voor de werking van je brein.

Deze oefeningen moet je doen als je een kantoorbaan hebt >

Bron: Byrdie | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook