Is het wel of niet hygiënischer om je schaamhaar te scheren?

Het verlossende antwoord.

Lees ook

In welke vorm je het ook doet, het scheren van je schaamhaar is een jarenlange trend. Hoewel sommige mensen er vanaf stappen (deze blogger, bijvoorbeeld), grijpt een groot deel van de vrouwen nog steeds naar hun scheermesje. Vanwege het uiterlijk én hygiëne, maar is het eigenlijk wel hygiënischer om je schaamstreek te scheren?

Schaamhaar is een natuurlijke bescherming voor je intieme zone, dus het zou niet hygiënischer zijn om te scheren. Het zou daarentegen zelfs kunnen leiden tot irritaties, een ontstoken huid én infecties. “Ontharing veroorzaakt irritaties aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes achter”, aldus huisarts Emily Gibson tegenover HLN. “Om de huid glad te houden moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. In combinatie met het warme en vochtige gebied van de schaamstreek, is het erg aantrekkelijk voor bacteriën.”

Niet alleen de kans op infecties en irritaties zijn groter, ook zou de kans op soa’s vergroten als we de huisarts mogen geloven. De kans op schaamluis slinkt daarentegen wel.

Waarom je je benen ’s avonds moet scheren >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook