Met deze tips kom jij gezond de zomer door

Zo zorg je ervoor dat je geen schuldgevoelens hebt na de zomer!

Lees ook

Tijdens de zomermaanden kan gezond leven soms best een struggle zijn. De zon schijnt dus je hangt liever in het park dan in de sportschool, zit vaker op het terras met een wijntje én komt in de verleiding om verkoeling te zoeken met een ijsje. Logisch, maar hoe zorg je ervoor dat je niet met schuldgevoelens achterblijft na de zomer?

1/ Kijk uit voor ‘gezonde’ smoothies

Drankjes op basis van verschillende soorten fruit klinken altijd heel gezond, maar check goed of er geen suiker of (room)ijs aan toegevoegd is. Dit kan ervoor zorgen dat het aantal calorieën ineens flink omhoog schiet. Drink daarnaast ook niet alleen maar fruitsmoothies; te veel fruitsuikers zijn ook niet goed voor je.

2/ Eet gezond langs het zwembad

De pizza’s, frietjes en snacks die je bij het zwembad kunt krijgen zijn hartstikke verleidelijk maar of ze ook gezond zijn, is een tweede. Wees sterk en bereid je goed voor op een dag aan het zwembad of op het strand. Neem bijvoorbeeld zelf snacks en een gezonde lunch mee. Scheelt je bovendien heel wat geld!

3/ Drink genoeg water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: vergeet niet om genoeg water te drinken. Vooral op een warme zomerdag. De hitte en het zweten dat daarbij komt kijken, kan ervoor zorgen dat je lichaam gedehydreerd raakt. Verveelt de smaak van water je? Voeg er een schijfje citroen of ander fruit eraan toe om het net wat spannender te maken.

4/ Bescherm je lokken

Je huid vergeet je waarschijnlijk niet in te smeren met zonnebrandcrème maar de hitte en het zeewater doen minder goed dan je zou willen. Gebruik een shampoo en conditioner die het chloorgehalte neutraliseren. Probeer daarnaast zo min mogelijk naar een föhn, krul- of stijltang te grijpen.

5/ Scrubben

De zomer betekent een verhoogd aantal dode huidcellen dus is het van belang dat jij je huid optimaal houdt door regelmatig te scrubben. Hiervoor heb je geen dure producten nodig, een milde scrub van de drogisterij is prima.

Vanaf vandaag in de schappen: Cornetto ijsjes met Calvé pindakaas! >

Bron: Hello! Magazine | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook