Deze planten houden muggen op afstand

In huis halen, dus!

Lees ook

Niets is vervelender dan het gezoem van een mug terwijl je nét in slaap valt. Oké, misschien is de eeuwige zoektocht naar het beestje nog ellendiger; vooral als je hem niet te pakken krijgt en je de volgende ochtend toch met een jeukende muggenbult wakker wordt.

Om muggen op afstand te houden kun je ervoor kiezen om je huis vol te zetten met citronella-kaarsen, maar als dat niet jouw ding is kun je ook voor andere geurende planten kiezen. Deze bijvoorbeeld:

1/ Rozemarijn

Hoewel wij gek zijn op wat rozemarijn in gerechten, moeten muggen er niets van hebben. Leg je een takje ervan in huis of naast je bed, dan heb je geen last meer van de zoemende beestjes.

2/ Munt

Munt valt in dezelfde categorie als rozemarijn: hartstikke lekker wat ons betreft, maar een nachtmerrie voor muggen. Leg of een takje munt naast je bed of wrijf met een paar blaadjes over je huid et voilà, muggen blijven weg.

3/ Lavendel

De geur van lavendel: you love it or hate it. Muggen behoren in elk geval tot de tweede groep. Net als munt kun je een paar takjes van deze plant in je kamer zetten of de geur op je huid verspreiden, bijvoorbeeld door een douchegel of bodylotion met lavendelgeur te gebruiken.

5 planten voor in je slaapkamer om beter te slapen >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook