Tips om gezond te eten als je krap bij kas zit

Geloof ons, een healthy lifestyle hoeft écht niet duur te zijn!

Lees ook

Een gezonde levensstijl is natuurlijk hartstikke belangrijk, maar bij een healthy lifestyle is niet altijd even betaalbaar. Er komt bijvoorbeeld een sportschoolabonnement bij kijken en gezonde voedingsmiddelen zijn ook niet altijd de goedkoopste. Met de volgende tips lukt het wél om gezond te leven on a budget, handig aan het einde van de maand als je krap bij kas zit.

1/ Bonusshoppen

Het klinkt misschien als een gedoe, maar probeer er een sport van te maken en je zult merken dat je er steeds fanatieker in wordt. Het bespaart je écht geld als je dingen inslaat die langer houdbaar zijn.

2/ In het seizoen

Let goed op wat je koopt als je in de supermarkt loopt. Als je ontzettend veel zin hebt in aardbeien maar het eigenlijk niet de tijd is van de rode vrucht, zal je zien dat het veel duurder is. Of je moet daar mee dealen of je moet gewoon iets kopen wat wél in het seizoen is. Daarbij is dat dan ook veel lekkerder!

3/ Mealpreppen

Iedere dag ergens lunch moeten kopen is veel duurder dan zelf een salade maken de avond van tevoren. Het kost misschien even tijd maar als je een paar bakjes maakt voor de komende dagen, is het heel goed te doen.

4/ Geen voorgesneden eten

Kip die al in blokjes gesneden is, voorgesneden ui en paprikareepjes uit een zakje: waarom zou je zo veel meer betalen voor voorgesneden eten als je het ook zelf kunt doen? Het bespaart je immers veel geld. Als je het één keer koopt, lijkt het misschien niet veel duurder maar wacht maar tot je aan het einde van de maand de balans opmaakt.

5/ Maak boodschappenlijstjes

Ga met een doel naar de supermarkt, anders is de verleiding groot om veel andere dingen te kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Dat is precies de reden waarom je niét met honger naar de supermarkt moet gaan, ook dan koop je alles wat los en vast zit.

6 dingen die je kunt eten tijdens lunch voor gewichtsverlies >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook