Zo kun je berekenen of je ‘perfecte’ billen hebt

Hoe zit het met jouw bilpartij?

Lees ook

Als het aankomt op perfectie valt er altijd over te discussiëren, want wat voor de één perfect is, is voor een ander het andere uiterste. Toch beweert plastisch chirurg Paul Heidekrueger de formule te hebben gevonden waarmee je de ‘perfecte’ billen kunt berekenen.

Volgens de Duitse chirurg heeft een goede bilpartij alles te maken met de verhouding tussen de omtrek van je taille en die van je heupen. Deel je je heupomtrek door de centimeters van je taille en komt het quotiënt uit op een getal rond de 0,70, dan zou je héél dicht in de buurt van perfectie komen. Voorbeeldje: Rosie Huntington-Whiteley heeft een taille van 63,5 cm en een heupomtrek van 88,9 cm. Als je deze twee getallen door elkaar deelt kom je op 0,71 uit, wat volgens Heidekrueger dus bijna perfect is.

Hoe de beste man tot deze rekensom is gekomen? Hier deed hij samen met zijn team vooronderzoek naar onder 1.032 deelnemers. Meer dan de helft van deze groep had hetzelfde beroep als Paul. Zij kregen foto’s voorgeschoteld van een 27-jarig model die op alle foto’s een ander (bewerkt) lichaam had. De meningen van de chirurgen en andere deelnemers werden gepubliceerd in Plastic and Reconstructive Surgery en daaruit kon de rekensom worden opgemaakt.

Of het echt een goede rekensom is valt natuurlijk te betwisten, maar we kunnen ons voorstellen dat je toch nieuwsgierig bent geworden. Pak dat meetlint er dus maar bij, hoe zit het met jouw bilpartij?

Bewezen: van deze sport krijg je de mooiste billen >

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook