‘Uitslapen in de weekenden maakt slimmer en slanker’

Draai je nog maar een keer om!

Lees ook

Op zoek naar een excuus om vaker uit te slapen of je nog eens om te draaien? Dan ga je deze onderzoekers ontzettend dankbaar zijn want zij beweren dat extra slaapuren in het weekend je slimmer én slanker maken.

Aan de hand van hun BMI’s vergeleek een Brits onderzoeksteam de slaapgewoonten van 2.156 volwassenen. Zij ontdekten dat degenen die gedurende de week niet genoeg slaap pakten maar het compenseerden in het weekend, een lager BMI hadden. “Door in het weekend langer te slapen, wordt je lichaam beschermd tegen obesitas”, aldus een van de onderzoekers.

Een tekort aan slaap gaat gepaard met een fluctuerende bloedsuikerspiegel, wat ervoor kan zorgen dat je sneller geneigd bent om naar zoete dingen te grijpen. Eerst om een oppepper te krijgen om vervolgens weer moe en futloos achter je bureau te zitten.

Meer slaapuren in het weekend zouden niet alleen zorgen voor een kleinere kans op obesitas, maar ze zouden ook slimmer maken. Als je moe bent, wordt je brein trager en gaat je geheugen erop achteruit. Daarnaast wordt tijdens je nachtrust alle informatie van de dag verwerkt, wat beter lukt als je genoeg en goed slaapt.

Nu is het natuurlijk niet zo dat je doordeweeks nauwelijks hoeft te slapen en je het in het weekend goed kunt maken. Luister naar wat je lichaam nodig heeft en zorg dat je hoe dan ook aan 7 uur slaap per nacht komt!

11 dingen die er met je lijf gebeuren terwijl je slaapt >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook