6 dingen die je kunt eten tijdens lunch voor gewichtsverlies

Burn baby burn!

Lees ook

Eet je als lunch vaak salades omdat je een gezonde maaltijd wil aanhouden, maar wil je weleens wat anders? Er zijn genoeg voedingsmiddelen die je als alternatief kunt eten óf kunt toevoegen aan je salade. Niet alleen om ‘m lekkerder te maken maar ook om gewichtsverlies te stimuleren. Wie wil dat nu niet?

1/ Zwarte bonen

Wil je ervoor zorgen dat jouw salade meer vult, dan kun je er bonen aan toevoegen. Kies voor zwarte bonen: een kopje hiervan bevat al gauw 15 gram voedzame proteïnen. Daarnaast bevatten de bonen geen verzadigde vetten die wel in andere proteïnebronnen zitten.

2/ Avocado’s

Er is geen enkele reden om bang te zijn om vetten binnen te krijgen, zolang het maar de juiste zijn. In avocado’s zit oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat helpt je cholesterol te verlagen én je hongergevoel stilt. Houd het bij een kwart of een halve avocado en je lichaamsvet zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarnaast zitten avocado’s vol vezels en proteïnen.

3/ Aardappels

We horen je denken: aardappels zijn toch een grote bron van koolhydraten? Dat klopt zeker, maar ze vullen daarentegen wel drie keer zo goed als een sneetje wit brood. Bonus: aardappels zijn rijk aan resistent zetmeel dat je vetverbranding stimuleert.

4/ Peren

Eet je één peer, dan heb je al 15 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels te pakken. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die drie peren per dag eten minder calorieën binnenkrijgen en meer gewicht verliezen dan vrouwen die geen peren consumeren. Maar dan moet je ze wel mét schil eten.

5/ Eieren

Volgens onderzoekers zouden vrouwen met overgewicht moeten ontbijten met een ei: dit zou namelijk zorgen voor twee keer zo veel gewichtsverlies dan wanneer je met bijvoorbeeld brood ontbijt.

6/ Broccoli

Broccoli zit vol vezels en bevat daarnaast niet veel calorieën. Je kunt er alle kanten mee op. Kook de roosjes en voeg die toe aan je salade, of maak een salade op basis van broccoli-couscous; hiervoor doe je de roosjes én stronk in de keukenmachine tot het tot kleine stukjes vermalen is. Dit kun je rauw eten. Lekker!

Ongezonde voeding die eigenlijk wél goed voor je blijken te zijn >

Bron: Health.com | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook