Onderzoek: vrouwen liever niet in bikini op social media

Wat vind jij hiervan?

Lees ook

Alle vrouwen hebben wel zo hun onzekerheden over hun lijf. De één is niet tevreden over haar buik, de ander vindt haar billen verschrikkelijk en nog een ander bedekt het liefst altijd haar bovenbenen. Die onzekerheden zijn precies de reden dat het grootste deel van de vrouwen liever niet in bikini op social media verschijnen.

Lig jij vol zelfvertrouwen aan het zwembad of voel jij je toch altijd een beetje ongemakkelijk? Hoe lekker jij ook in je vel zit, of je in je bikini op de foto wil worden gezet is natuurlijk een tweede. Uit een onderzoek van Ze.nl onder 1.700 vrouwen blijkt dat negen op de tien in elk geval niet op social media wil verschijnen met een bikinifoto.

Er goed uitzien in badkleding staat hoog op de agenda van vrouwen. Zo vindt 70 procent het belangrijk om er goed uit te zien in badpak of bikini. Het grootste deel van de ondervraagden (90 procent) wil dit vooral belangrijk voor zichzelf, 60 procent doet het voor haar partner en 42,5 procent wil er voor de buitenwereld op en top uitzien. Het opvallende: 50 procent van de ondervraagden voelt zich beter in bikini naast iemand die een wat voller lichaam heeft, maar dit werkt voor de helft van de ondervraagden ook andersom.

Niet op social media willen verschijnen in bikini hangt overigens niet direct samen met de onzekerheid van vrouwen. Over de borsten en billen zijn vrouwen over het algemeen best tevreden; de buik is een wat onzekerder puntje.

Zien: Sonja Bakker post foto in bikini >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook