Het effect dat nagellak op je gezondheid heeft

Oei...

Lees ook

Bij een zomerse look is er één ding dat echt niet mag ontbreken: nette en verzorgde nagels, het liefst in een opvallend kleurtje. Naast dat het je outfit een stuk leuker maakt, zien je nagels er met een lakje net wat mooier uit. Maar erg gezond is het niet. Het is namelijk een flinke aanslag op je hormoonhuishouding, blijkt. Al is daar nu gelukkig wel een oplossing voor.

Een gellakje over je nagels lijkt misschien ideaal – het betekent immers dat je er minstens twee weken geen omkijken naar hebt – maar voor je nagels is het een echte boosdoener. Het zijn namelijk de chemische stoffen, ook wel bekend als the big three, tolueen, dibutylftalaat en formaldehyde die je manicure een flinke opdonder geven. En laat je dat nou net niet willen.

Wat meer zorg en liefde voor je nagels, is dus geen overbodige luxe. In Amerika bedachten ze dan ook een nagellak waarbij de TPHP, ethyl tosylamide en xylene er per direct werden uitgegooid, omdat ze een negatieve invloed zouden hebben op je hormoonhuishouding. Dit omdat de stoffen door het nagelbed je lichaam binnen kunnen komen, maar ook omdat je lichaam er tijdens het lakken aan wordt blootgesteld.

Hoewel de 8Free nagellak nog nauwelijks in Nederland verkrijgbaar is, is er in ieder geval één shop die ‘gezonde’ nagellak verkoopt. FABYSHOP is namelijk de webshop waar jij je nagels een heel groot plezier mee doet. 

Onthuld: wat de witte vlekjes op je nagels betekenen >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.