Olcay Gulsen openhartig over haar lichaam en alle kritiek erop

"Zelfs onder mijn Insta-foto’s schreven mensen: ‘Je bent echt dik.’ Toen dacht ik wel: ik moet hier iets aan doen"

Lees ook

Olcay Gulsen trainde maandenlang om weer fantastisch in haar vel te zitten. In Grazia showt ze haar lijf én vertelt ze onder meer openhartig over de weg ernaartoe, de kritiek die ze op haar lichaam kreeg en hoeveel ze uiteindelijk is afgevallen.

Je bent super in shape, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Op mijn dikst woog ik 65 kilo, terwijl ik altijd 53 à 54 kilo woog. Ik had het zelf eigenlijk helemaal niet in de gaten, ik paste nog steeds in maat 36 en vond dat ik er prima uitzag – het was gewoon allemaal wat voluptueuzer. In december zei ik ‘ja’ tegen die KWF-triatlon, dat stond helemaal los van mijn gewicht. En toen viel iedereen ineens over me heen, zelfs onder mijn Insta-foto’s schreven mensen: ‘Je bent echt dik.’ Toen dacht ik wel: ik moet hier iets aan doen. Trainen voor de triatlon was een ideale manier om weer in shape te komen.”

Alle kritiek raakte je dus wel?

“Ja, ik vind het walgelijk van mezelf, want eigenlijk heb ik de attitude van: fuck it, ik leef tenminste! Maar het raakte me wel degelijk. Misschien had ik die wake-upcall nodig, want ik besefte op dat moment dat ik al een tijdje niet zo gezond bezig was. Vorig jaar heb ik namelijk besloten dat ik niet meer voor de buitenwereld wilde leven. Ik was jarenlang die vrouw met dat glamourous leven, maar ik merkte dat het eigenlijk heel leeg was en dat me daar steeds ongelukkiger bij ging voelen, dus ben ik er abrupt mee gestopt. Alleen is het doorgeslagen naar: het interesseert me helemaal niets meer. Ik leefde als God in Frankrijk, at alleen maar pasta, hamburgers en dronk heel veel. Ik was altijd in de veronderstelling dat ik van nature slank was en niets voor mijn lijf hoefde te doen. Dat kan als je een paar keer per week sport, maar daar was ik ook mee gestopt. En zo werd ik dus elke maand een of twee kilo zwaarder. Uiteindelijk maakte het overeten en te veel drinken me ook niet gelukkiger. Ik voel me
beter nu ik slanker ben, honderd procent! Daarom probeer ik nu beter op mijn voeding te letten en maximaal een à twee keer in de week te drinken.”

Hoeveel ben je uiteindelijk afgevallen?

“Zes à zeven kilo, maar toen ging ik na de triatlon drie weken met vakantie en kwam ik weer drie, vier kilo aan. Ik had echt met mezelf afgesproken dat ik even moest bijkomen, ik heb gegeten wat ik wilde en daar ook niet gesport, maar dat heb ik nu weer opgepakt. Ik had meer kunnen afvallen tijdens mijn trainingsperiode als ik ook op mijn eten had gelet, maar ik wil mezelf niet meer uithongeren voor een schoonheidsideaal.”

Zien: Céline Dion gaat volledig uit de kleren >

Bron: Grazia | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook