Prachtig: meisje vol moedervlekken doet auditie voor Miss Universe

"Echte schoonheid zit in hoe je bent als persoon en de manier waarop je van jezelf houdt"

Lees ook

Ondanks dat Evita Delmundo vroeger vaak werd gepest wegens haar moedervlekken, weet ze vandaag de dag veel bewondering te krijgen voor haar prachtige verschijning. Op Instagram heeft ze bijna 50.000 fans en volgend jaar wil ze voor Maleisië meedoen aan de Miss Universe verkiezing.

Op haar armen, gezicht en benen: ieder plekje op het lichaam van de 20-jarige Evita Delmundo zit onder de moedervlekken. Dat was precies de reden waarom ze vroeger veel nare woorden naar zich toe geslingerd kreeg. “Kinderen noemden me een monster of chocoladekoekje. Dat vond ik heel moeilijk om mee om te gaan”, vertelt Evita. Dit zorgde ervoor dat ze destijds zelfs haar moedervlekken wilde laten weghalen, maar artsen raadden dit af. “Ze vertelden dat dit erg risicovol was voor mijn gezondheid, dus er zat niets anders op om mijn lichaam gewoon te accepteren zoals het is. Maar nu ben ik dankbaar dat ik niets heb laten veranderen.” Naarmate ze ouder werd, nam het pesten gelukkig af; in een kerkkamp leerde ze op 16-jarige leeftijd van haar eigen lichaam te houden. “Dit was eigenlijk het eerste moment waarop ik accepteerde wie ik was en hoe ik eruit zag.”

Deze boodschap wil ze uitdragen met haar auditie voor de Miss Universe verkiezing. “Het gaat niet om het perfecte gezicht of het perfecte lichaam. Maar echte schoonheid zit in hoe je bent als persoon en de manier waarop je van jezelf houdt.”

Lees ook: Dankzij dit ene trucje blijft Selena Gomez in shape

Bron: RTL Nieuws, Beeld: Instagram, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook