Zo kun je jezelf trainen om wakker te worden voor de wekker gaat

Ben jij geen ochtendmens en groot fan van de snooze-knop? Dan moet je dit zeker eens proberen!

Lees ook

Ben jij iedere ochtend ook met geen mogelijkheid uit bed te krijgen en druk je die snooze-knop zo vaak is als het maar kan? We kennen het gevoel. Toch is er een manier om het jezelf allemaal een stuk makkelijker te maken. Want, hoe lekker zou het zijn als je voortaan gewoon voor de wekker wakker wordt, uitgerust en wel?

Training

Volgens dokter Ilene M. Rosen, programmadirecteur bij het Internal Medicine Residency Program of Upenn, is het allemaal een kwestie van consistentie. “Het feit dat je wakker moet worden van een wekker is een teken van een tekort aan slaap. Helemaal als je dan ook niet wakker te krijgen bent.” Hoog tijd om daar dus iets aan te doen. Om je slaapritme meer op de rit te krijgen, is het nodig om wat dingen in je dagelijkse routine te veranderen. We noemen ze even op.

  1. Ontdek hoeveel uren slaap jij per nacht nodig hebt

Dit verschil per persoon, per geslacht, per werk dat er wordt verricht overdag en ook hoe oud je bent. Probeer er eens achter te komen hoe lang jij slaap nodig hebt. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend als je geen wekker hoeft te zetten en tel het aantal uren vanaf dat je bent gaan slapen tot het moment dat je zonder wekker wakker bent geworden.

  1. Houd rekening met je nachtrust

Ga voordat je gaat slapen geen koffie meer drinken en zorg dat je geen blauw licht van je telefoon of andere schermen te zien krijgt. Als je rekening houdt met dat je moet gaan slapen, zul je ook sneller in slaap vallen dan wanneer je dit niet doet.

  1. Word op een fijne manier wakker

Als je elke dag je ochtendroutine fijn maakt voor jezelf, zal je lichaam sneller aan je nieuwe ochtenden wennen, en wellicht ook sneller voor de wekker wakker worden. Ga in de ochtend bijvoorbeeld eens iets lekkers eten voor je naar je werk gaat, of zet je lievelingsmuziek op tijdens het douchen. Zo begint elke dag vrolijk! 

Lees ook: Grappige video: De vijf fases van lijnen

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook