‘Ongezonde’ voeding die eigenlijk wél goed voor je blijkt te zijn

Ooit gedacht dat patat met mayonaise, ijs en chocolade in een positief daglicht zouden komen te staan?

Lees ook

Oke, misschien is de titel iets te optimistisch, want natuurlijk hebben de onderstaande voedingsmiddelen zéker hun slechte kanten. Maar toch hebben ze ook wat positieve punten, en die willen we graag even uitlichten. Zo hoef je je de volgende keer in ieder geval een stukje minder schuldig te voelen als je een ijsje eet of een patatje hebt gescoord! 

1. IJs

Eerder schreven we al dat het goed is voor je hersenen om te ontbijten met ijs. Dat artikel lees je hier. Als je ijs op basis van melk kiest, dan zit daar, naast vitamines en mineralen, ook calcium in. Calcium zou niet alleen sterke botten bevorderen, maar zou ook vet helpen verbranden. 

2. Patat

Volgens dit onderzoek zijn aardappelen rijk aan jodium, vitamine B, fosfor, vitamine C en foliumzuur. Natuurijk zou je beter voor de gekookte variant kunnen kiezen, maar een patatje kan op zijn tijd ook geen kwaad. 

3. Mayonaise 

In sommige soorten mayonaise (bijvoorbeeld Zaanse Mayonaise) zitten veel gezonde vetten. Deze vetten heb je nodig, en daarom kun je af en toe best een toefje (Zaanse of zelfgemaakte) mayo door je salade doen. 

4. Chocolade 

Chocolade komt steeds meer in een positiever daglicht te staan. Vooral pure chocolade blijkt goed te zijn voor je bloedsomloop door de polyfenolen die het bevat. Deze stof zorgt ook nog eens voor een mooiere huid. 

Lees ook: Bewezen: Reizen is goed voor je (mentale) gezondheid

Bron: Froot, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook