Zo ben jij iedere mug te slim af

Het is je vast niet ontgaan dat er een muggenplaag op komst is, maar met deze tips ben jij goed voorbereid!

Lees ook

Het is al overal op het nieuws geweest: Er is een enorme muggenplaag onderweg. Behoor jij ook tot die groep mensen die AL-TIJD gestoken wordt? Dan heb je vast al lichte paniek gekregen toen je het nieuws over de muggenplaag hoorde. Maar, wees niet bang, want gelukkig hebben wij een aantal hele nuttige tips voor je geselecteerd, zodat je iedere mug te slim af bent! 

1. Zorg voor hordeuren of een klamboe

De beste manier om muggen tegen te gaan is om ze buiten te houden. De eerste troef is om ze buiten je huis te houden met een hordeur of een hor voor de ramen. Als ze toch binnen zijn geglipt, kun je jezelf nog beschermen met een klamboe. 

2. Een ventilator 

Met het warme weer kan een ventilator natuurlijk altijd uitkomst bieden. Daar komt nog eens bij dat de luchtstroom van de ventilator het ook nog eens enorm moeilijk voor de muggen maakt om jou te prikken. Ze kunnen er simpelweg niet tegenin vliegen! 

3. Gebruik DEET of een ander product tegen insectenbeten 

DEET blijft veruit het meest effectieve middel tegen muggensteken. Hoewel sommige mensen er huiverig voor zijn, is het volgens entomoloog Sander Koenraadt van Wageningen University niet bewezen dat DEET slecht is voor de gezondheid. 

Wat werkt er niet?

Koenraadt vertelt aan RTL dat stekkers en apparatuur met een hoge pieptoon niet helpen om muggen tegen te gaan. Ook het slikken van vitamine B zou volgens hem niet werken, en ook citroen is niet zo effectief als DEET, zegt hij. 

Lees ook: Zo doe je dat: In 3 minuten van al je stressklachten af

Bron: RTL Nieuws, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook