Dít populaire ingrediënt kan zorgen dat je anticonceptie niet meer werkt

Dacht je dat je gezond bezig was met dit gezonde goedje, werkt je pil niet meer!

Lees ook

Geactiveerde houtskool heeft de afgelopen jaren flink zijn opmars gemaakt. Zo kun je het vinden in verschillende soorten koffie’s en latte macchiato’s, sappen, tandpasta’s en gezichtsreinigers. Volgens experts kan de houtskool gifstoffen, gas, zware metalen en chemische stoffen aantrekken, vasthouden en uit het lichaam verwijderen. Toch is er nu een ontdekking gedaan waardoor houtskool misschien in een iets minder positief daglicht kan komen te staan… 

Anticonceptie

Gastro-enteroloog Patricia Raymond uit Virginia maakt zich zorgen over houtskoolinname. “Het probleem met geactiveerde houtskool is dat het ook medicijnen absorbeert uit het lichaam, waardoor ook, bijvoorbeeld, je anticonceptiepil een stuk minder betrouwbaar is.” Ook gynaecoloog Alyssa Dweck is het er mee eens: “Het hele idee achter geactiveerde houtskool is dat het in de medische wereld kan helpen om vergiftiging van medicatie en drugs tegen te gaan. Als je het daarnaast ook gewoon consumeert, zal het alles uit je darmen absorberen, zowel het goede als het slechte. 

Geen paniek

Je hoeft gelukkig niet in paniek te raken, want consumptie op kleine schaal kan niet zo veel kwaad. Alleen als je het in grotere hoeveelheden binnenkrijgt, zou je in de problemen kunnen komen. Denk dan aan houtskool-supplementen, zware detoxes en reinigingen. Maak je je toch zorgen? Neem dan altijd contact op met een arts. 

Lees ook: 63-jarige docent universiteit wordt onverwachts stijlicoon

Bron: Byrdie, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook