Heeft het zin om papier over een toiletbril te leggen?

Als squatten boven die vieze bril niet lukt, kun je altijd deze truc nog proberen. Maar werkt het eigenlijk wel? Wij hebben het antwoord voor je!

Lees ook

Ben je op een festival of in de kroeg en wil je voor geen goud op die vieze bril gaan zitten? Dan kun je altijd nog boven de wc gaan hangen. Maar wat als dat squatten niet lukt? Dan is er als laatste optie nog om de wc-bril te bedekken met een laag wc-papier. Maar hoe effectief en hygiënisch is laagje toiletpapier eigenlijk? 

Fris of vies?

Volgens klinisch professor Philip Tierno is de toiletbril echt niet het meest vieze onderdeel van het huis. Aan Self Magazine vertelt hij: “De wasbak in de keuken is in bijna alle gevallen viezer dan de wc-bril. Daarbij komt ook nog dat bacteriën en ziektes als herpes niet lang overleven op een wc-bril, en overlijden dan ook vrijwel meteen als ze buiten het lichaam komen. Zo lang je geen lichaamssappen van iemand met SOA’s of virussen in een open wond krijgt, hoef je je op een wc-bril niet druk te maken.”

Spetters

Daarbij komt ook nog dat de wc-bril is ontworpen om zo schoon mogelijk te blijven. Wat is er in het toilet dan viezer dan de bril? Het wc-papier. Wait, what?? Als je doortrekt, vliegen er duizenden kleine spettertjes door het toilet, en komen ook terecht op de wc-rol. Door het materiaal worden deze spettertjes enorm goed in de rol geabsorbeerd, daar waar het op de wc-bril een stuk minder goed wordt opgepakt. Als je dan weer een stuk toiletpapier op de bril legt, ga je dus eigenlijk weer op die bacteriën zitten. 

Vertrouwen

Toch hoef je je volgens Tierno nog steeds geen zorgen te maken. “De huid is een natuurlijke beschermlaag tussen ons lichaam en bacteriën. Als je je lichaam gewoon vertrouwt én je aan de standaard hygiënevoorschriften houdt, hoef je je niet heel druk te maken!” 

Lees ook: 6x waarom je naakt zou moeten slapen

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook