Dankzij deze 5 tips heb je geen last meer van schuurplekken tussen je benen

Het is rokjes- en jurkjesweer, maar gelukkig hoef jij je nu niet meer tegen te laten houden door pijnlijke schuurplekken!

Het is heerlijk, zomers weer buiten en dat betekent dat de benen weer bloot mogen en alle jurkjes en rokjes weer uit de kast komen. Mocht je geen thigh gap hebben, dan heb je vast wel eens ervaren dat je dijen tegen elkaar kunnen gaan schuren met het warme weer. Is het buiten broeierig, en moet je grote stukken lopen? Dan kan dit echt voor irritatie of zelfs pijnlijke schuurplekken zorgen. Máár gelukkig is hier jouw redder in nood met vijf tips zodat je nooit meer last hebt van die vervelende schuurplekken! 

1. Poederen 

Strooi een beetje talkpoeder aan de binnenkant van je dijen waar normaal de schuurplekken komen. Door dit toe te voegen vegen de benen zacht langs elkaar zonder te schuren en zonder pijnlijke plekken! 

2. Vette crème

Heb je geen talkpoeder in huis? Dan kan Sudocrem of een andere vette (billen)crème ook uitkomst bieden. Dit beschermt de huid tegen roodheid en pijnlijke plekken door het schuren. Ook handig voor onderweg in je tas! 

3. Corrigerend ondergoed 

Een corrigerende slip met pijpjes is de hemel op aarde als je een jurkje aan hebt. Het valt niet op onder je kleding, maar voelt als een tweede huid over je benen waardoor je geen zere plekken krijgt! 

4. Een afgeknipte panty

Heb je geen corrigerende onderbroek met pijpjes in huis? Dan kun je ook gewoon een (oude) panty afknippen voor het zelfde resultaat. Lifehack

5. Koud water 

Als je je benen afspoelt met koud water, wordt de doorbloeding gestimuleerd en zweet je minder. Hierdoor plakken je benen minder aan elkaar en heb je ook minder kans op schuurplekken.

Lees ook: Jonah Hill vertelt over zijn nieuwe lichaam in hilarisch filmpje

Bron: Libelle, Beeld: iStock

Laatste nieuws