Wetenschappers vinden crème uit waar je bruin van wordt

Mooi en egaal zongebruind zónder zon! Zelfs dermatologen zijn blij met de uitvinding.

Lees ook

Als het aan Amerikaanse wetenschappers ligt hoef jij binnenkort niet meer uren te bakken op het strand om een lekker kleurtje te krijgen. Zij hebben namelijk een crème ontwikkeld zodat je egaal, mooi en echt zongebruind kunt worden zónder in de zon te liggen. We hebben het dan niet over zelfbruiners die je bij de drogist kunt vinden, maar echt over een crème die je pigment stimuleert. 

Voordelen

Het natuurlijk bruin worden is niet het enige voordeel van de crème. Door dat je pigment gestimuleerd is, ben je bruiner en word je ook automatisch beter beschermd tegen uv-straling van buitenaf. Door deze bescherming zou het risico op huidkanker dus ook minder kunnen worden. Dermatoloog Bolkerstorfer vertelt aan RTL Nieuws: “De pigmentcellen delen zich hierdoor sneller waardoor er meer pigment wordt aangemaakt. Hoe meer pigment (melanine), hoe beter je bent beschermd tegen de zon.”

Even geduld 

Klikt het als muziek in jouw oren en wil je nu meteen naar de apotheek om het op te halen? Dan is er voor jou helaas slecht nieuws. De crème moet namelijk nog uitgebreid getest worden, waardoor het nog vijf tot tien jaar duurt voordat het verkrijgbaar is.

Lees ook: Let de komende dagen goed op als je kraanwater drinkt

Bron: RTL Nieuws, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook