Dit is het meest effectieve dieet voor gewichtsverlies, volgens voedingsdeskundigen

Nieuw onderzoek over gewichtsverlies wijst uit dat dit de beste keuze is ->

Lees ook

Je dacht misschien dat het schrappen van koolhydraten het meest effectief was om gewicht te verliezen, maar niet is minder waar. Uit nieuw onderzoek, dat is gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition, blijkt namelijk dat een plantaardig dieet de sleutel is naar gewichtsverlies. Zou jij vegetarisch willen gaan voor een maatje minder? 

Vegetarisch

Uit het onderzoek is gebleken dat het niet eten van vlees een boost kan geven aan de stofwisseling én dat mensen die alleen granen, groentes, fruit en noten eten, minder vaak last hebben van diabetes type 2. Daarnaast blijkt een vlees-vrij dieet volgens de onderzoekers twee keer zo effectief te zijn tegen gewichtsverlies dan eentje waarbij wel vlees wordt gegeten. Bij de proefpersonen van het onderzoek bleek dan ook dat de mensen die van vleesrijk- naar een vleesarm dieet zijn gegaan sneller afvallen dan mensen met een ander dieet. 

Hoe zit dat? 

Volgens de onderzoekers kan een dieet op plant-basis helpen om vet om te zetten in spieren en de stofwisseling beter te laten werken. Daarnaast zou het ook goed zijn voor mensen die simpelweg een stuk gezonder zouden willen leven. 

Lees ook: Lifehack: Zo blijft je off-shoulder-top op zijn plek zitten

Bron: Metro UK, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook