Het wondermiddel tegen hooikoorts schijnt ontdekt te zijn

Geen pillen meer slikken of neusdruppels spuiten, want voortaan zou je met deze makkelijke plak-techniek ook van je klachten af kunnen zijn!

Lees ook

Het hooikoorts seizoen is alweer een tijdje in volle gang: niezen, dikke, rode ogen en een verstopte of juist een lopende neus horen er allemaal bij. Heb jij er ook zo’n last van, en hebben alle pilletjes en neusdruppels niets geholpen? Geef dan de moed niet op, want volgens Editie NL zou je het voortaan wel heel makkelijk op kunnen lossen.

Tapen 

Je zou namelijk met een speciale soort sporttape al flink wat van de klachten kunnen verminderen. Volgens Editie NL is er bij fysiotherapeuten een enorme vraag naar behandelingen waarbij er tape op het lichaam wordt geplakt en de hooikoortsklachten daardoor verminderd zouden moeten worden. In sommige gevallen zouden de klachten zelfs helemaal weggaan. Hoe het zou werken? “Onder de huid liggen een soort sensoren. Door de spanning van de tape ontstaat een betere doorbloeding en een beter imuunsysteem waardoor de klachten verminderen.” Toch is niet iedereen er heilig van overtuigd dat het werkt…

Twijfels

Huisarts Job Nievaart bespreekt zijn twijfels met het televisieprogramma. “Het immuunsysteem kan wel reageren op druk. Zo schijnt accupunctuur ook tegen hooikoorts te werken. Maar of het plakken van tape ook werkt is niet te zeggen zonder studie. En die is er nog niet.” Het proberen kan natuurlijk geen kwaad, maar of het werkt laten we voor nu nog even in het midden. 
 
 
Bron: Editie NL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook