Let de komende dagen goed op als je kraanwater drinkt

En dit is waarom ->

Lees ook

Het is al een aantal dagen tropisch warm, en ook de komende dagen zal de warmte nog aanhouden. Wat doe je dan, naast zonnen, zwemmen en insmeren? Juist: water drinken. Toch hebben waterleidingbedrijven nu een waarschuwing gegeven over het drinkwater uit de kraan met het warme weer en dat is iets om goed in de gaten te houden! 

Kraanwater

Doordat het zo warm is, wordt er meer kraanwater dan normaal gebruikt. Hierdoor kan het zo zijn dat er op piekuren een flinke daling van de waterdruk in de waterleidingen kan zijn, waardoor er meer roest van de leidingen in het water komt dan normaal. Hierdoor kan het water wat bruiner uitslaan dan je gewend bent. Volgens waterleidingbedrijf Vitens hoeft dit niet altijd schadelijk te zijn, maar moeten baby’s en ouderen wel uitkijken.

Plan B

Vertrouw je het niet helemaal? Dan kun je beter even wat flessen mineraal- of bronwater kopen. Daarnaast kan het ook helpen als je in de piekuren geen kraanwater gebruikt. Dat betekent dat je de kraan dicht laat tussen 07:00 – 09:00 en 18:00 en 20:00. 

Lees ook: Onderzocht: Van deze lekkernij krijg je hoofdpijn

Bron: Omroepbrabant, Libelle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook